Image

Bemutatkozás

Tanulj Magyarország legszebb campusán, gyere a Miskolci Egyetemre!
 
A Miskolci Egyetem története ugyan a 18. századig nyúlik vissza, de mára már egy igazi 21. századi egyetem vagyunk, ahol szinte minden tudományterület megtalálható: ha a természettudomány érdekel, jó vagy matekból, fizikából, kémiából vagy akár földrajzból, infóból, akkor gyere valamelyik műszaki karunkra. A Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar képzésinek valamelyikén biztos, hogy megtalálod a számításodat.
De az sem baj, ha Te humán beállítottságú vagy, és a magyar, a történelem vagy valamelyik nyelv érdekel, mert akkor a társadalomtudományi karaink képzéseiből válogathatsz: az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar, az Egészségügyi Kar számos lehetőséget kínál Neked. De ha elhivatott vagy a zene iránt, akkor is várunk Téged, mert a Bartók Béla Zeneművészeti Intézetben a zenét a legmagasabb szinten tanulhatod. Szóval szinte minden egy helyen, amit csak elképzelsz.
Ez nem csak a képzésekre igaz. A Miskolci Egyetem egy hatalmas (85 hektáros) parkos területen fekszik a Dudujka völgyben. Ez egy város a városbanMagyarország egyetlen campusa. Szinte kis sem kell mozdulnod, itt mindent megtalálsz: hat kollégium és egy UNI-Hotel, könyvtár, étterem, büfé, papírbolt, sportpályák. Nem kell utazgatnod egyik óráról a másikra, hiszen minden tanulmányi épület a campuson van. A lyukasórákat pihenéssel is töltheted a kollégiumi szobádban vagy beülhetsz egy kis beszélgetésre a barátaiddal valamelyik büfébe, kávézóba.
Ha sportos alkat vagy, akkor lemehetsz a felújított sportcsarnokba (az UFÓ-ba), vagy az új Atlétikai Centrumban található rekortán borítású atlétikai pályára, de a szabadtéri kondiparkban akár a street workout-ot is kipróbálhatod. Van teniszpályánk, konditermünk, de itt van a Kemény Dénes sportuszoda is. Ha a csapatjátékokat kedveled, tagja lehetsz akár az egyetemi kosárlabda vagy az amerikai foci csapatunknak.
És mivel itt a campuson egy helyen van mindenki, sok barátot szerezhetsz. Már a gólyatáborban sok közös élmény kapcsol össze Titeket, és még jobban összekovácsolódhattok, ha részt vesztek a Selmeci Diákhagyományokban. Ezek a hagyományok az ősi Alma Materből, a Selmeci Akadémiáról származnak, és azóta generációról generációra élnek tovább. Attól fogva, hogy „balekként” bekerülsz az egyetemre, majd leteszed a balekvizsgát és megkeresztelkedsz, lesz keresztanyád meg keresztapád, és részt veszel a szakestélyeken, többé nem leszel egyedül, mert egy nagy család tagja leszel. Évek múlva pedig úgy fogsz visszagondolni ezekre az évekre, mint életed legszebb időszakára.
 
Gyere, és tartozz Te is közénk!

Kapcsolat

Miskolci Egyetem

3515 Miskolc-Egyetemváros
Telefon: (46) 565-111
E-mail: beiskolazas@uni-miskolc.hu
Web: http://felveteli.uni-miskolc.hu/

Chat

A CHAT ablakod jelenleg aktív.

Keresés