Image

Bemutatkozás

A Pécsi Tudományegyetem több mint 20.000 fős hallgatói létszámával, 1400 oktatójával és kutatójával Magyarország egyik legnagyobb egyeteme, a Dél-Dunántúl tudásközpontja. Az intézmény hazánk legrégebbi egyeteme, 2017-ben ünnepeltük alapításának 650. évfordulóját.
Egyetemünk 10 karán a legváltozatosabb képzések biztosítják a magas szintű oktatást, az alapképzésektől a doktori szintig közel 300 képzésből választhatnak a hozzánk jelentkezők.
A bölcsészettudományi, jogi, orvos- és egészségtudományi, gazdasági, társadalomtudományi, műszaki, természet- és sporttudományi, valamint a művészeti képzési programok mellett a mesterképzési kínálatunk jelentős részét teszik ki a különböző tanárképzési programok.
Az egyetem népszerűségét növelik a különböző idegen nyelvű képzések és nemzetközi diákcsereprogramok is, külföldi hallgatóink száma több mint 4000 fő. Kutatóegyetemként törekszünk arra, hogy a régió innovációs központjaként működjünk, hallgatóink tudományos karrierlehetőségeit 17 szakkollégium és 22 doktori iskola szolgálja. Pécset nem csak a kiváló minőségű felsőoktatás teszi az egyetemisták közkedvelt célpontjává: ideális helyszín az egyetemi évekhez, élhető, szerethető, mediterrán hangulatú város, pezsgő diákélettel. Az egyetemi programok mellett a hallgatókat sokszínű kulturális élet is várja, nem hiába volt Pécs Európa kulturális fővárosa. 

Kapcsolat

Pécsi Tudományegyetem

7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
E-mail: felveteliinfo@pte.hu
https://felveteli.pte.hu/kapcsolat

Chat

A CHAT ablakod jelenleg aktív.
Image
Image

Keresés