Image

Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány (SEED Alapítvány) - 30 éve a vállalkozókért


A SEED Alapítványt 1990 elején hozták létre vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek és minisztériumok.

2015 óta felnőttképzési engedéllyel végezzük képzési tevékenységünket.

www.seed.huKüldetésünk

A SEED Alapítvány küldetése a fenntartható gazdaság előmozdítása az etikus, tudatos és hatékony vállalkozói magatartás népszerűsítésén és fejlesztésén keresztül.

Tevékenységünk

 • Kutatási, módszertani műhelyként gyűjtjük, elemezzük a vállalkozások igényeit, helyzetét, kihívásaikra programokat, tréningeket dolgozunk ki és nemzetközi jógyakorlatokat adaptálunk.
 • Hidat képezünk az alapító szervezetek és a vállalkozások, vállalkozásfejlesztő szervezetek között.
 • Vállalkozóknak szóló programjaink révén közvetítjük a vállalkozói tudást és elősegítjük annak megszerzését.

 

Kiemelt célcsoportjaink

 • női és fiatal vállalkozók,
 • generációváltás előtt álló családi vállalkozások,
 • digitalizáció kihívásaival küzdő vállalkozások.

 

Image
Image

Személyes Vállalkozói Mentorprogram

 

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány az idén 30. éve dolgozik a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése érdekében.

A Személyes Vállalkozói Mentorprogram keretében, - mely az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében megvalósuló program- lehetőége nyílik a vállalkozásoknak egy intenzív mentorálási folyamat keretében üzleti elképzeléseik (a jelenlegi vállalkozás és a potenciális lehetőségek) más nézőpontból történő áttekintésére. A vállalkozó tanulhat a személyes mentora által megélt nehézségekből, azokból a kihívásokból, amelyeken ő már átment. Segítséget kaphat a saját gondolatai célirányos rendezésében, döntések előkészítésében, több alternatíva kidolgozásával. Olyan eszközöket ismerhet meg a gyakorlatban, amiről iskolában, tanfolyamon már tanulhatott, de azt nem tanították meg, hogy "valós harci helyzetben" miként lehet alkalmazni azokat (és miként ne), pl. stratégiai-üzleti tervezési eszköztár, modern marketing eszközök, business networking, ügyfél- és folyamatszemlélet. A mentor segít a látásmódot kiszélesíteni, új nézőpontot találni saját tapasztalatai és kapcsolatrendszere révén. 

Kik lehetnek mentoráltak?

 • Fiatal vállalkozások (35 év alatti személyek által többségében tulajdonolt és 35 év alatti személy által vezetett vállalkozások) 
 • Női vállalkozások (Női többségi tulajdonossal és női ügyvezetővel bíró vállalkozások. Nincs korhatár.)
 • Generációváltás előtt álló családi vállalkozások (akik tervezik, vagy már benne vannak az utódlási folyamatban, akár családon kívüli, akár családon belüli személy veszi át a vezetői, tulajdonosi szerepek egy részét, vagy egészét. Nincs korhatár.) 
 • Újratervezők- a COVID-19-járvány gazdasági hatásai által életképességükben megrendülő kkv-k. Mindazok a bejegyzett vállalkozással rendelkezők, akiknél a járvány hatására visszaesett a bevétel, ügyfélszám, a vállalkozás létszáma, vagy a vállalkozói tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg a kialakult pandémiás helyzet. Nincs korhatár.

A vállalkozás méretét és működési idejét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikrovállalkozások és induló vállalkozások is jelentkezhetnek a konvergencia régiókból. (Pest megye kivételével az ország egyész területe.)

Mit nyer a részvétellel, aki jelentkezik?

 • Egy tapasztalt vállalkozó támogatását vállalkozói céljainak megvalósításához.
 • Speciális tanácsadás igénybevételi lehetőségét a program ideje alatt (marketing, jog, szervezetfejlesztés, személyes hatékonyságfejlesztés, értékesítési és tárgyalási készségek fejlesztése).
 • Új kapcsolatépítési lehetőségeket egy értékteremtő vállalkozói közösség részeként.
 • Tudásmegosztó (online) rendezvényeken történő részvétel lehetőségét.

A programban való részvétel ingyenes!

Jelentkezés és részletek: www.mentorprogram.seed.hu vagy www.vallalkozztudatosan.hu

Kapcsolat: mentorprogram@seed.hu

 

Kisfilmünk elérhetősége: https://youtu.be/vI5g6Gxh7Cg

SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány

www.seed.hu

Keresés